Today, we're embarking on a culinary adventure to the vibrant land of Japan, where flavors explode like fireworks and vegetables dance with delight. We're whipping up a Vegetarian Japanese Curry, a dish so enticing and mouthwatering that even the pickiest eaters will be begging for seconds. Vegetarian Japanese Curry All enveloped in a rich, aromatic curry. That's right, folks, we're making Vegetarian Japanese Curry, a culinary masterpiece that'll make your taste buds sing and your heart happy. Now, before we dive headfirst into this culinary escapade, let's gather our ingredients, the tools of our transformation. Ingredients : 1 tablespoon vegetable oil, the lubricant of our culinary journey 1 onion, chopped into tiny squares, the foundation of our flavorful symphony 2 cloves garlic, minced into oblivion, the fragrance that'll awaken your senses 1 tablespoon grated ginger, the fiery spark that'll ignite your taste buds 2 tablespoons curry paste, th
Arroz indiano vegetariano
Ingredientes:
1) 1 xícara de arroz basmati(Arroz Camil)
, lavado e escorrido
2) 1 colher de óleo vegetal
3) 1 cebola, picada
4) 2 dentes de alho, picados
5) 1 colher de chá de gengibre, picado
6) 1 colher de chá de açafrão em pó
7) 1 colher de chá de coentro em pó
8) 1 colher de chá de cominho em pó
9) 1/2 colher de chá de garam masala
10) 1/2 colher de chá de pimenta caiena
11) 1 (14,5 onças) lata de tomate em cubos, não escorrido
12) 1 (15 onças) pode grão de bico, enxaguado e escorrido
13) 1 (10 onças) pacote de ervilhas congeladas
14) 1/2 xícara de coentro picado
15) Sal e pimenta a gosto
Instruções:
1. Aqueça o óleo em uma frigideira grande em fogo médio. Adicione a cebola e cozinhe até ficar macia, cerca de 5 minutos. Adicione o alho e o gengibre e cozinhe por mais 1 minuto.
2. Junte o açafrão em pó, o coentro em pó, o cominho em pó, o garam masala e a pimenta caiena. Cozinhe por 1 minuto, mexendo sempre.
3. Adicione os tomates, o grão-de-bico, as ervilhas e o coentro. Leve ao fogo brando e cozinhe por 10 minutos, ou até que os legumes estejam macios.
4. Tempere com sal e pimenta a gosto.
5. Enquanto isso, cozinhe o arroz de acordo com as instruções da embalagem.
6. Para servir, misture o arroz e a mistura de vegetais em uma tigela grande. Decore com coentro adicional, se desejar.
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Espero que você goste desta receita!
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