Today, we're embarking on a culinary adventure to the vibrant land of Japan, where flavors explode like fireworks and vegetables dance with delight. We're whipping up a Vegetarian Japanese Curry, a dish so enticing and mouthwatering that even the pickiest eaters will be begging for seconds. Vegetarian Japanese Curry All enveloped in a rich, aromatic curry. That's right, folks, we're making Vegetarian Japanese Curry, a culinary masterpiece that'll make your taste buds sing and your heart happy. Now, before we dive headfirst into this culinary escapade, let's gather our ingredients, the tools of our transformation. Ingredients : 1 tablespoon vegetable oil, the lubricant of our culinary journey 1 onion, chopped into tiny squares, the foundation of our flavorful symphony 2 cloves garlic, minced into oblivion, the fragrance that'll awaken your senses 1 tablespoon grated ginger, the fiery spark that'll ignite your taste buds 2 tablespoons curry paste, th...
Curry Vegetariano Cremoso de Lentilhas
Ingredientes:
- 1 xícara de lentilhas marrons, lavadas e escorridas
- 1 cebola, picada
- 2 cenouras, picadas
- 1 talo de aipo, picado
- 1 colher de sopa de gengibre, picado
- 2 dentes de alho, picados
- 1 colher de chá de cúrcuma em pó
- 1 colher de chá de pó de coentro
- 1 colher de chá de pó de cominho
- 1/2 colher de chá de garam masala
- 1/4 colher de chá de pimenta caiena
- 1 lata (14,5 onças) de tomates picados, sem drenar
- 1 lata (15 onças) de leite de coco
- 1/2 xícara de caldo de legumes
- Sal e pimenta a gosto
Instruções:
- Aqueça o azeite em uma panela grande em fogo médio. Adicione a cebola, as cenouras e o aipo e cozinhe até ficarem macios, cerca de 5 minutos.
- Adicione o gengibre e o alho e cozinhe por 1 minuto a mais.
- Misture a cúrcuma, o coentro, o cominho, o garam masala e a pimenta caiena. Cozinhe por 1 minuto a mais.
- Adicione as lentilhas, os tomates picados, o leite de coco e o caldo de legumes. Leve a fervura, depois reduza o fogo e cozinhe por 20-25 minutos, ou até as lentilhas ficarem macias.
- Tempere com sal e pimenta a gosto.
- Sirva quente com arroz ou naan.
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