Today, we're embarking on a culinary adventure to the vibrant land of Japan, where flavors explode like fireworks and vegetables dance with delight. We're whipping up a Vegetarian Japanese Curry, a dish so enticing and mouthwatering that even the pickiest eaters will be begging for seconds. Vegetarian Japanese Curry All enveloped in a rich, aromatic curry. That's right, folks, we're making Vegetarian Japanese Curry, a culinary masterpiece that'll make your taste buds sing and your heart happy. Now, before we dive headfirst into this culinary escapade, let's gather our ingredients, the tools of our transformation. Ingredients : 1 tablespoon vegetable oil, the lubricant of our culinary journey 1 onion, chopped into tiny squares, the foundation of our flavorful symphony 2 cloves garlic, minced into oblivion, the fragrance that'll awaken your senses 1 tablespoon grated ginger, the fiery spark that'll ignite your taste buds 2 tablespoons curry paste, th
Ingredientes:
- 1 xícara de lentilhas, lavadas e escorridas
- 1 cebola, picada
- 2 cenouras, picadas
- 2 talos de aipo, picados
- 4 dentes de alho, picados
- 6 xícaras de caldo de legumes
- 1/2 colher de chá de sal
- 1/4 de colher de chá de pimenta preta
- 1/4 xícara de salsa picada
- 1/4 xícara de queijo parmesão ralado (opcional)
Instruções:
- Em uma panela grande, aqueça o azeite em fogo médio. Adicione a cebola, as cenouras, o aipo e o alho e cozinhe até ficarem macios, cerca de 5 minutos.
- Adicione as lentilhas, o caldo, o sal e a pimenta à panela e leve para ferver. Reduza o fogo para baixo, tampe e cozinhe por 30 minutos, ou até as lentilhas ficarem macias.
- Misture a salsa e o queijo parmesão (se estiver usando) e sirva quente.
Dicas:
- Para um sabor mais rico, você pode adicionar uma colher de sopa de pasta de tomate à sopa junto com o caldo.
- Se você não tiver queijo parmesão, pode usar outro queijo duro, como cheddar ou gruyère.
- Esta sopa também é deliciosa servida com uma torrada.
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Aproveite!
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